Ako skryť šediny bez farbenia a veci, ktoré by sme nemali robiť

Pravidlom je, že prvé šediny sa objavujú u ľudí po 30-tke. Ak si nájdete svoje prvé šediny skôr, možno to považovať za predčasné šediny. Najrýchlejší spôsob, ako sa zbaviť týchto vlasov, je zafarbiť ich. No nanešťastie za pár týždňov vlasy znova vyrastú a sivé vlasy sa objavia znovu. V tomto článku vám povieme o niektorých metódach, ktoré vám pomôžu svoje šediny zakryť tak, aby ste nemuseli kaderníka navštevovať veľmi často.

Zdravanalada.sk zozbierala pár tipov ako predchádzať šedinám a čo by ste nemali robiť, ak nechcete mať šediny.

Melanín je pigment zodpovedný za farbu našich vlasov. Vyrábajú ho špeciálne bunky známe ako melanocyty. Ľudia začnú sivieť, keď sa prestane produkovať melanín. Vo všeobecnosti sa to stáva kvôli veku alebo genetickej predispozícii. Nezdravý životný štýl môže tento proces rastu sivých vlasov ešte urýchliť.

Rozdeľte svoje vlasy rôznym spôsobom.

Možno by to chcelo iba zmeniť spôsob, akým rozdeľujete svoje vlasy, aby ste zakryli svoje sivé pramene vlasov. Ak chcete byť tvorivejším, môžete si vybrať strih cik-cak - použiť lak na vlasy, gél alebo tužidlo, aby vlasy držali pokope.

Zapletajte si vrkoče.

Ak sú vaše vlasy dlhé, môžete zakryť šediny vrkočmi (klasický vrkoč nestačí). Budete tomu musieť venovať nejaký čas aj úsilie, aby ste vytvorili mnohozväzkový vrkoč a zaplietli ho do venca. Možno by to chcelo aj vyzývavejší štýl - aj ten vám dokáže pomôcť šediny zakryť.

Noste doplnky

Ak sa vám nepáčia vrkoče alebo máte krátke vlasy, môžete použiť rôzne doplnky. Tiary, čelenky, vlásenky, atď .. vám pomôžu zakryť šediny a zároveň budete vyzerať trendy. Môžete vyskúšať aj klobúk. Napríklad, baretky sú túto zimu na vrchole popularity. Samozrejme, že táto metóda nie je užitočná, ak plánuje tráviť čas vo vnútri.

Zvoľte mnohoraký štýl

Rôznorodé štýly vám pomôžu vysporiadať sa so sivými vlasmi veľmi jednoducho. Vy musíte vytvoriť len objem od korienkov vlasov alebo kučeravé vlasy. Kučierky vaše vlasy obohatia a skryjú sivé pramene vlasov.

Použite tónovací sprej.

Najúčinnejším spôsobom, ako skryť sivé vlasy, je použiť na vlasy tónovací sprej. Nezmení farbu vašich vlasov a ak ho porovnáme s farbou na vlasy, skutočne dokáže oddialiť čas pre ďalšie farbenie vlasov, ak jednoducho nemáme čas.

Ako zamedziť šediveniu vlasov a čo by sme nemali robiť, aby sme nemali sivé vlasy:

Sivé vlasy si nedávajte predlžovať. Problémom je, že vytrhnuté pramene vlasov môžu poškodiť vlasové folikuly. Alebo tieto vlasy prestanú rásť alebo sa vám objavia plešaté miesta, ktoré bude ešte náročnejšie zakryť. Aby ste predišli predčasnému šediveniu, mali by ste zvážiť svoj životný štýl aj svoje zlozvyky. Prestať z nezdravými zlozvykmi, akými sú najmä fajčenie. Konzumujte čím viac živočíšnych produktov. Napríklad pečienka obsahuje veľké množstvo vitamínu B12. Nedostatok vitamínu B12 môže spôsobiť predčasné šediny. Viacerí ľudia si myslia, že sivé vlasy sa objavujú kvôli stresu. Vedci zatiaľ nezistili žiadne fakty, ktoré by mohli túto teóriu dokázať. Avšak stres ovplyvňuje naše telo skutočne zlým spôsobom, preto sa odporúča snažiť sa byť pokojným a netrápiť sa kvôli maličkostiam.

Ako riešite problém šedivých vlasov? Poznáte nejaké užitočné masky? Zdieľajte svoje skúsenosti s nami v komentároch.

Pozrite si fotografie na PacificCoastNews / EAST NEWS, Luis Jr-Rodrigo/The Grosby Group / EAST NEWS