Ako vyzerá 8 známych osobností, ktoré skrývajú svoju tvár

Byť úspešným ako hudobník znamená aj starať sa o svoj imidž na pódiu. Či už ide o čudnú masku, výstredný make-up alebo pôsobivý kostým, stále sa dá postavu rozpoznať. Tieto rekvizity, o ktorých v článku chceme hovoriť, sú trošku pod rúškou tajomstva, aby pripútali pozornosť a iskru záujmu fanúšikov. A určite každý chce vedieť, čo sa stane, ak by sme tento scénický "pancier" dali preč a pokúsili sa zistiť, kto sa za ním skrýva.

Zdravanalada.sk sa rozhodla zistiť a zozbierať 8 fotiek známych osobností zo skutočného života bez ich masiek.

Podobne ako mnoho známych hudobníkov, aj DJ Mike Candys je známy svojou maskou. S touto obrovskou žltou prilbou vyzerá ako žijúci emoji. Skutočné meno Mike Candyho je Michael Kull. Hudobný producent a DJ má 37 rokov a pochádza zo Švajčiarska. Veľa popularity získal svojimi remixami a bol na európskom top rebríčku dlhý čas. Mike nechce hudbu iba tvoriť, ale chce tvoriť celú tú show. Jeho emoji prilba mu pomáha pri vystupovaní a zabávaní svoju publika. Prvé nápady, ktoré mal s maskami na pódiu, boli hlavy draka, ale potom sa Mike rozhodol pre niečo jednoduchšie a prišiel s nápadom takéhoto usmievavého emoji. Viac informácií sa dočítate tu.

Toto hudobné duo sa sformovalo začiatkom 90-tych rokov vo Francúzsku. Ich skutočné mená sú Guy-Manuel de Homem-Christo a Thomas Bangalter. Mohlo by vás to prekvapiť, ale títo chlapíci nemali na sebe vždy svoje prilby. Na úplnom začiatku svojej kariéry vystupovali na obrazovkách TV bez akýchkoľvek kostýmov. Ich prvé masky sa objavili koncom 90-tych rokov počas ich show vo Francúzsku. Veľmi rýchlo sa tento ich imidž na pódiu vyvíjal a masky nahradili futuristickými prilbami a exkluzívnymi oblekmi. Dnes je naozaj ťažké zohnať ich súčasné fotografie bez "panciera", pretože ak sa objavia na akejkoľvek udalosti, sú veľmi dobre oblečení a v plnom maskovaní. Ale v roku 2014, po tom čo prišla hudobná dvojica domov z The Grammy Awards, sa fotografom podarilo zachytiť ich svojimi kamerami na letisku. Viac informácií zistite tu.

Slipknot nosia svoje masky, aby od seba odvrátili pozornosť verejnosti a pritiahli pozornosť na svoju hudbu. "Je to náš spôsob, ako sa stať menej nápadnými pomocou hudby," hovorí vokalista. S myšlienkou zakryť si tváre prišiel jeden z členov skupiny, ktorý často nosil masku pri skúškach. Myšlienka sa ďalej rozvíjala a čoskoro sa objavili na pódiu v kostýmoch, Slipknotu sa podarilo ukrývať svoju tvár veľa rokov. Keďže popularita skupiny rapídne stúpala, identity členov skupiny sa nakoniec odhalili. Ich mená sú: Sid Wilson (klávesy), Alessandro Venturella (basy), Jay Weinberg (bubny), Chris Fehn (bicie nástroje), Jim Root (hlavná gitara), Craig Jones (klávesy / hlavná gitara), Shawn Crahan (bicie nástroje / podporný spev), Mick Thomson (rytmická gitara) a Corey Taylor (spev). Viac informácií zistíte tu.

Nestalo sa, aby Deadmau5, známy DJ z Kanady so svojou zbierkou myšacích masiek rôznych štýlov, farieb a veľkostí, zostal bez povšimnutia. Jeho hudobná prezývku inšpirovalo telo mrazenej myši, ktoré našiel na svojom počítači, ktorý poskladal. Vytvoril prilbu, aby meno podporil a stala sa neoddeliteľným doplnkom jeho výzoru. Za touto upravenou obrovskou maskou sa skrýva osobnosť Joel Zimmerman. Obrovské tetovanie bez pochýb súvisí s jeho videohrami a animáciou. Ba čo viac, tento DJ nemá v úmysle si masku dávať preč v žiadnom zo svojich hudobných videí. Viac informácií zistíte tu.

Toto švédske DJ duo posunulo vďaka obrovským prilbám svet módy na úplne inú úroveň. Oveľa viac ako ich umelecké meno, nosia na svojich hlavách obrovské kazety s navíjacími kotúčmi ako očami. Táto ich elegantná prezentácia dokonca priťahuje viac fanúšikov a záujem o hudobníkov. Ich mená sú Alexander Björklund a Sebastian Furrer. V roku 2011 prvýkrát vystúpili vo Švédsku. Po tom, čo sa doma dostali na top rebríčky, začali hrať po celom svete na globálnej úrovni. Viac informácií sa dočítate tu.

Ak spomenieme slová "ceznočná senzácia", potom je očividne reč o Marshmellovi. Pred niekoľkými rokmi sa tento talentovaný chlapec s obrovskými očami marshamallowej masky objavil na hudobnej scéne a získal neuveriteľné množstvo fanúšikov za veľmi krátky čas. Okolo svojho mena vytvoril záhadu o svojej skutočnej identite, a to rozburcovalo publikum, pretože ho ešte viac chceli spoznať. Objavilo sa už viacero falošných odhalení Marshmella: jedni tvrdia, že ide o Willa Ferrella, iní, že o Shawna Mendesa. Skutočné meno Marshmella je Christopher Comstock, známy tiež ako DJ Dotcom. Obaja majú rovnaké mená, dátumy narodenia, miesta s tetovaním a rovnaké hudobné štýly. Aj v roku 2015 mal Skrillex rozhovor s Yahoo, keď mu v tom zazvonil telefón a hlas v telefóne povedal: "Tu Chris", "Oh, Marshmello" - odpovedal Skrillex. Viac informácií sa dočítate tu aj tu.

Banksy je jedným zo svetovo kontroverzných umelcov. Jeho bojujúce graffiti otočilo svet hore nohami. Problémy, ktoré prezentuje vo svojich kresbách, pútajú veľa pozornosti. Aj po 20 rokoch graffitov na scéne zostáva však jeho identita stále neznámou. Po rokoch nesprávnych odhadov, verí väčšina jeho fanúšikov, že Banksy je Robin Gunningham. Všetky pochybnosti boli pred pár rokmi zatlačené do úzadia, keď Banksy odhalili svoj "trhací žart". Počas všeobecnej paniky a vzrušenia sa niekomu podarilo umelca odfotografovať filmujúc trhanie. Viac informácií sa dočítate tu aj tu.

Talentovaný multihudobný Buckethead je pravdepodobne najzáhadnejšou verejnou osobnosťou dnešnej doby. Je známy svojím vystupovaním oblečený v bielej divadelnej maske a s vedrom na hlave. Buckethead hovorí svojim fanúšikom svoj oficiálny príbeh vzbudzujúci hrôzu: vyrastal u kuriat a jedného dňa mu poškriabali kurčatá tvár, ale to mu naozaj neprekážalo. Znamenalo to pre neho len to, že začal nosiť každý deň masku ako na Halloween. Teraz Buckethead cestuje po celom svete, má obrovské turné a informuje verejnosť o svojich hrozných veciach, ktoré sa mu stali. Skutočné meno tohto "kuracieho chlapíka" je Brian Patrick Carroll. Ak sa ho pýtalo MTV News na jeho masku, Buckethead iba jednoducho odpovedal: "To nie je maska". Internet je plný falošných fotografií a odhalení Bucketheadovej skutočnej tváre, ale keďže je príliš tajnostkársky, nikto ho ešte bez masky v skutočnosti nevidel. Viac informácií zistíte tu.

Spomenuli sme aj vašu obľúbenú celebritu? Sú ich tváre také, aké ste očakávali? Povedzte nám o tom v komentároch!

Pozrite si fotografie na Marshmello / facebook, DOTCOM / instagram