Móda na fajčenie.

Móda na fajčenie.

V období dekadencie sa móda na fajčenie stala veľmi populárnou. Mnoho mužov i žien nosilo luxusné fajčiarske pomôcky, ako napríklad zlaté alebo strieborné fajčiarske píšťalky alebo fajčiarske kolíky zdobené drahokamami. Niektorí ľudia si dokonca nechávali na mieru robiť vlastné fajčiarske pomôcky, aby sa líšili od ostatných.

Mnohí dospeli k názoru, že fajčenie je prejavom elegance a sofistikovanosti, a preto sa stalo súčasťou dekadentného životného štýlu. Dokonca aj tí, ktorí nezdieľali túto náklonnosť k fajčeniu, si kupovali rôzne fajčiarske pomôcky ako symbol svojho vkusu a spoločenského postavenia.

Móda na fajčenie však nemala len estetickú funkciu, ale bola aj spôsobom, ako ukázať svoje bohatstvo a vplyv. Fajčenie bola zároveň spoločenská aktivita, pri ktorej sa stretávali ľudia z rôznych vrstiev spoločnosti a viedli príjemné rozhovory.

S postupom času sa však zmenil pohľad na fajčenie a jeho negatívny vplyv na zdravie sa stal jasnejším. Postupne sa fajčenie stalo stigmatizované a dnes už nie je považované za symbol luxusu a sofistikovanosti.

Móda na fajčiarske pomôcky sa v súčasnosti už neprejavuje rovnako ako v dobe dekadencie. Avšak stále sa vyskytujú zbieratelia a nadšenci, ktorí si radi kupujú a zhromažďujú rôzne fajčiarske pomôcky ako súčasť svojho koníčka.

Móda na fajčenie.

Móda na fajčenie.

Móda na fajčenie.