Ostrov Aogashima

Ostrov Aogashima

Aogashima je zaujímavý a malebný ostrov, ktorý sa nachádza v Tichom oceáne a patrí do Japonska. Tento ostrov je súčasťou Tokijskej metropoly a je najmenej obývaným a najodľahlejším obývaným miestom v tomto regióne. Aogashima je v skutočnosti sopečný ostrov a jeho tvar pripomína dvojitý kalderový kráter, čo z neho robí fascinujúce a jedinečné miesto na návštevu.

Ostrov Aogashima má približne 160 obyvateľov a komunita tu žije v malej dedine, ktorá sa nachádza v jednom z kráterov. Vzhľadom na svoju izolovanosť, obyvatelia ostrova sú veľmi nezávislí a spoliehajú sa na seba navzájom. Život na ostrove je pokojný a ľudia sa zaoberajú rybolovom, poľnohospodárstvom a turizmom.

Pre svoju odľahlú polohu je prístup na ostrov Aogashima obmedzený. Na ostrov sa dá dostať helikoptérou alebo loďou z Hachijojima, ktorý je sám o sebe od Tokia vzdialený asi 287 km. Cestovanie na Aogashima je zážitok, ktorý si môžu vychutnať najmä dobrodružní cestovatelia, ktorí chcú uniknúť ruchu veľkomiest a vychutnať si neobyčajnú prírodu.

Ostrov Aogashima ponúka jedinečné prírodné scenérie a zážitky, ako sú turistika okolo sopky, kúpanie sa v geotermálnych prameňoch a pozorovanie hviezd v noci, pretože tu je veľmi málo svetelného znečistenia. Návštevníci môžu tiež ochutnať tradičné jedlá a nápoje pripravované obyvateľmi ostrova.

Ostrov Aogashima

Ostrov Aogashima

Ostrov Aogashima

Ostrov Aogashima