Prečo mi na manželke záleží viac ako na mojich deťoch

Mike Berry, spisovateľ a otec niekoľkých detí, vysvetľuje vo svojom blogu prečo znamená jeho žena preňho viac ako jeho deti a prečo by sa týmto vzorom mala motivovať každá rodina. Článok na blogu sa stal veľmi populárny a narobil veľa neplechy - niektorí ľudia autora kritizovali, ale keďže niektorým ľuďom úplne zmenil spôsob myslenia, iní sa ním inšpirovali.

Michal a jeho manželka Kristin vychovávajú 8 adoptovaných detí. Sú šťastne zosobášení 17 rokov a angažujú sa v rámci sociálnej pomoci, aby pomohli iným rodinám pri problémoch a budovaní harmonického vzťahu.

Náš tím sa rozhodol, že sa s vami podelíme o Michalov zaujímavý životný príbeh.

Je zvyčajne 8:30 hod keď prvýkrát budím svoje 2 dospievajúce dcéry do školy. A obvykle o 21:00 hod im vravím, že by mali ísť do svojej izby. Robím to takmer každý večer. A tie sa zakaždým bránia: "Prečo musíme ísť do postele už o deviatej? Už nie sme malé deti!”

“Nemusíte ísť hneď teraz do postele, ja vám len vravím, aby ste išli do svojej izby. Mama a ja sme sa nevideli celý deň, pretože sme boli v práci. Potrebujeme trošku času tráviť spolu.”

Dievčatá prevracajú svoje oči.

Pravdupovediac takto fungujeme už veľmi dlho. Už 15 rokov sme rodičmi a deti nám nikdy nevzali všetok náš čas. Moja manželka a ja sme trávili veľa času so svojimi deťmi, ale nikdy nie celých 24 hodín 7 dní v týždni. Milujeme svoje deti a samozrejme oni hrajú v našich životoch významnú rolu. Vždy sa na nás môžu spoľahnúť a očakávať našu podporu a pomoc.

Ale okrem našich detí existujeme aj "my". Náš vzťah. Kristin a ja si musíme byť stále istí, že naše manželstvo je silné a zdravé. Existuje niekoľko dôvodov, prečo sú tieto veci tak dôležité a tu sú 4 z nich.

1. Zdravé manželstvo je základný kameň domova.

Deti nie sú základný kameň vašej rodiny. Sú jeho veľkou súčasťou, ale nie sú jediné, ktoré tvoria chaotickú štruktúru, ktorú nazývame rodina. Najdôležitejšia časť rodiny si TY a TVOJA ŽENA, TVOJ MANŽEL - tvoj partner. Si to TY, kto má všetku tú zodpovednosť. A deti si vyberajú svoje chodníčky, ktorých vzorom ste vy.

2. Pred deťmi sme existovali "my".

Pred tým než prišli deti, boli sme na všetko dvaja. Zaľúbili sme sa do seba, v škole sme spolu vynechávali hodiny, celú noc sme spolu telefonovali (a bolo to silné puto) a potom sme sa rozhodli, že spolu ostaneme navždy. Boli sme na začiatku cesty. A začali sme nový - rodinný život s našimi krásnymi deťmi. Samozrejme, že sme šťastní, že ich máme. Ale naše manželstvo je posvätné. A robíme všetko preto, aby sme ho chránili.

3. Po deťoch budeme existovať "my".

Nič netrvá večne. Príde moment, keď deti vyrastú a opustia svoje hniezdo. Neviem ako u vás, ale v mojom dome nie je pre dieťa vo veku 30 rokov miesto. Takže ak z nášho domu odídu, založia si vlastné rodiny a budú vychovávať svoje vlastné deti, chcel by som, aby sme mali s manželkou rovnako stály a intímny vzťah ako bol na začiatku. A preto potrebujeme na našom vzťahu pracovať už teraz. Náš vzťah by mal byť našou prioritou. Nie je to však samozrejme také jednoduché ako sa to zdá.

4. Potrebujeme si vybrať budúce vzory.

Ako som už spomenul, deti nás vnímajú a učia sa od nás. Robia to, čo robíme my a sledujú každý náš krok. Často hovorím: “Vychovávame dospelých, nie deti." Chcem, aby moje deti vyrastali s normálnymi prístupmi k randeniu, láske a rodine. A chcem, aby naše manželstvo bolo pre ne príkladom. Takže preto kladiem svoju manželku pred svoje deti. Deti sú veľmi blízko nás, ale stále PO mojej žene.

Na konci dňa sme zvyčajne unavení a nervózni. A áno, deti vás potrebujú, ste pre nich skutočne dôležití. Nie vaše hobby, nie vaši priatelia, nie vaša práca. A mali by ste sa o nich starať. Ale najprv sa musíte starať o svoj vzťah. Ak si deti všimnú, že ich rodičia sa navzájom ľúbia, sú presvedčení, že aj rodičia ľúbia ich. Ale najdôležitejšia vec je, že si budú dôverovať a dôverovať svetu okolo nich.

Sme stále na behu. Stále nám chýba voľný čas. Celý svoj deň trávime s deťmi. Preto ich stále požiadam, aby šli každý večer do svojej izby. Preto moja manželka a ja máme dvakrát mesačne "rande", keď si niekam vyrazíme. Pretože to má význam.

Preto moja manželka má pred mojimi deťmi prednosť.

Súhlasíte s názormi tohto autora? Máte podobné skúsenosti z vášho okolia?

Ilustrovala Yekaterina Ragozina.