Seriál "Ahoj, budúcnosť" na platforme Apple TV+

Seriál "Ahoj, budúcnosť" na platforme Apple TV+

Jack Billings - tulácky obchodník. Spoločne so svojimi kolegami z Brightside Corporation predáva Jack domy a apartmány na Mesiaci. Všetko, o čom ste mohli len snívať, pokoj a najlepšie mesačné krajiny za iba 150 dolárov mesačne. A žiadna počiatočná záloha! Pre Jacka nie je jeho práca len zárobok, je to skutočná služba. Nepredáva nehnuteľnosti, pomáha ľuďom naplniť svoje sny, prináša im šťastie a radosť!

Seriál "Ahoj, budúcnosť" na platforme Apple TV+ sa začína tým, že Jack a jeho priatelia prichádzajú do malého amerického mesta. Pre Eddieho, Herba a Shirley - zamestnancov Brightside - je to len ďalšie mesto v ich nikdy nekončiacom putovaní po Amerike. Nikomu z nich Jack nepovie o tom, že tu v domove dôchodcov žije jeho matka, že v tomto meste žije jeho bývalá manželka a jeho syn Joey, ktorého Jack nikdy nevidel. Náš príbeh sa začína v momente, keď sa Jack náhodou zoznámi s Joeym, ktorý ho nespoznáva - stretávajú sa v nemocničnej izbe, kde Joeyho matka leží v kóme po hroznej nehode.

A Jack naozaj chce spoznať svoje dieťa, zoznámiť sa s ním bližšie, možno sa stať súčasťou jeho života, ale bojí sa. Bojí sa priznať, že kedysi odišiel zo života Joeyho a nechal ho s matkou na milosť osudu. Jack nenapadne nič lepšie, než ponúknuť Joeyovi prácu v Brightside. Ostatní zamestnanci toto rozhodnutie nerozumejú, sú nahnevaní a závistliví: prečo zrazu Jack venuje pozornosť a obdarúva nejakého chlapca, nie ich? Joey je však úprimne šťastný z príležitosti, ktorá sa mu naskytla, ukázať sa a po niekoľkých neúspechoch nečakane objavuje v sebe skutočný talent ako predavač.

A ľudia s radosťou kupujú mesačné domy, ktoré im ponúkajú Jack a Joey. Nakoniec majú naozaj dokonalú ponuku: Mesiac bol kolonizovaný už dávno, ale ak si predtým mesačnú nehnuteľnosť mohli kúpiť len veľmi zabezpečení zemania, Brightside ponúka dostupné bývanie každému, kto si môže dovoliť skromný mesačný príspevok. Problém je len v tom, že štart rakety na Mesiac, ktorý "predáva" Jack, sa neustále odkladá a zdá sa, že nikto ešte nevidel živý sľúbený dom...

Dej seriálu "Ahoj, budúcnosť" sa odohráva v alternatívnej realite, ktorá predstavuje úžasne krásnu zmes minulosti - klasickej Ameriky 50. rokov - a budúcnosti - lietajúce autá, domy na Mesiaci, nekonečné roboty. Vlastne úžasne krásny retrofuturistický svet - to je hlavná výhoda seriálu. Všetko je premyslené do detailov, všetko je presvedčivé a neuveriteľne štýlové. Seriál má v prvom rade problémy s príbehom. Nie je to pútavé. Áno, približne na konci prvej časti si diváci začnú uvedomovať, že hlavný hrdina je podvodník a predáva vzduch. A postupne sa bude napätie z očakávania nevyhnutného strašného záveru zvyšovať, ale autori starostlivo dávkujú "thriller" a podávajú ho po čajovej lyžičke na epizódu, uprednostňujú rozprávanie nie veľmi zaujímavých príbehov o živote ostatných zamestnancov Brightside alebo o vzťahoch medzi Jackom a Joeym.

"Ahoj, budúcnosť" je príbeh skôr nie o podvode, ale o sebaobludách a o tom, ako sú niekedy podobné alebo dokonca nerozlíšiteľné od snov. A je to veľmi sympatický príbeh, ktorý sa odohráva v neobyčajnom svete a v ktorom vynikajúco hrajú skvelí herci - Jack v podaní Billy Crudupa je úžasný. Avšak seriál je stále príliš meditatívny a neinšpirujúci. Nie je nutné ho kritizovať, ale v podstate nie je dôvod chváliť. Úplne nepovinná vec.

Seriál "Ahoj, budúcnosť" na platforme Apple TV+

Seriál "Ahoj, budúcnosť" na platforme Apple TV+

Seriál "Ahoj, budúcnosť" na platforme Apple TV+

Seriál "Ahoj, budúcnosť" na platforme Apple TV+